Giftige Huidverzorging? Het Bestaat

Published Apr 08, 21
1 min read

Verzorgingsproducten Zonder Schadelijke Stoffen

Formaldehyde is een biologisch sterk actieve stof, met vooral een prikkelende werking op de slijmvliezen. Er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat de ultrafijne deeltjes door middel van de longen in de bloedcirculatie terecht kunnen komen en op deze manier ook andere doelorganen kunnen beïnvloeden, zoals het hart- en vatenstelsel. Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden - Natuurlijke of synthetische huidverzorging? (Huidverzorging zonder troep is echt belangrijker dan je denkt). Ik ga erg slecht op PEG’S. En met mij vele andere mensen. Vergis je ook hier niet in “ natuurlijke alternatieven” waar wordt gewaand dat er geen PEG’S aanwezig zijn. Ik tref tot mijn grote verbazing regelmatig veel PEG’S ( verschillende nummers ) aan in zogenaamde natuurlijke en zelfs biologische alternatieven.

Huidverzorging, Maar Pas Op

Het wordt uit het wol gewonnen door de wol te wassen en vervolgens het water te laten verdampen. Daarna wordt het gereinigd. Wolvet bestaat voor het grootste deel uit esters van cholesterol (Vegan skincare: wat je moet weten!). Daarom wordt het ook vrij veel toegepast als grondstof voor het maken van cholesterol ( bijvoorbeeld supplementen ) Alhoewel het wolvet heet, is het eigenlijk geen echt vet. Het bestaat voor het grootste deel uit was. Een klein deel van de bevolking ( en zucht…ja daar val ik ook natuurlijk weer onder…) heeft last van een allergie voor deze wol-alcoholen. Dit kan zich uitmonden van lichte huidirritaties en uitslag, tot zware huidirritaties en eczeem ( contact-eczeem ten gevolge van lanoline ) Omdat wolvet als iets natuurlijks wordt gezien, wordt het erg veel toegepast in natuurlijke en biologische alternatieven.

Natuurlijke Of Synthetische Huidverzorging?

Ook hier kun je risico’s lopen om huid irritaties op te lopen. Alcoholen zijn een veel voorkomend en omstreden ingrediënt in verzorging en cosmeticaproducten (Cosmeticaproducten zitten vol met chemische stoffen!). In iedere ingrediënten lijst op een verzorging en/ of cosmeticaproduct vinden we wel een vorm van alcohol. Het is voor veel mensen een raadsel, waarom dit erin wordt gestopt. Is dit nu terecht of onterecht? En wat is dat alcohol nu precies? We kennen het voornamelijk in de vorm van een drank. De officiële naam van deze soort alcohol is ETHANOL of ETHYL-ALCOHOL. Terwijl we denken, dat dit de enige soort alcohol is die er bestaat, vallen onder alcohol vele groepen.

Vitamines In Huidverzorging - Blog - Puur!

Deze verbindingen kunnen sterk met elkaar matchen, maar sommigen ook weer niet. Het gedeelte wat verschilt bepaalt uiteindelijk de kenmerken van het soort alcohol, en de werking van alcohol. Waarom wordt het in verzorging en cosmeticaproducten gestopt? Wel , om verschillende redenen. Ethanol denat is een veel voorkomende alcoholsoort. Het is een alcohol waaraan een stofje wordt gekoppeld om het zo niet drinkbaar te maken. De gedenatureerde alcohol is een goedkope grondstof die veel in de cosmetica- productie wordt gebruikt. Hiermee ontlopen bedrijven de hoge accijns op drinkbare alcohol. Deze zogenaamde cosmetische alcohol kan, door de gebruikte synthetische middelen, aanleiding geven tot allergische reacties. Het voorkomt in elk geval, dat alcoholisten deze non-food-producten gaan drinken.

Schadelijke Stoffen In Cosmetica

( SD ) Het wordt in de cosmeticawereld ook wel “ de vieze / slechte alcohol” genoemd (Wat zijn parabenen en zijn ze slecht voor je?). Het wordt meestal in vrij hoge concentraties toegevoegd om bacteriën te doden, waardoor de houdbaarheid gewaarborgd kan worden. Deze alcohol Denat vinden we ook in hoge concentraties terug in tonics en lotions tegen acné, om de onzuiverheden en verspreiding van bacteriën te verminderen op de huid. In parfums wordt alcohol ook als basis gebruikt. Ook wordt het heel veel als oplosmiddel gebruikt, met name in zonnebrandproducten met een hoge factor. Het voorkomt schuimvorming, heeft een sterk verdunnende werking en geven aan bijvoorbeeld toners een ontvettend effect waardoor wij dat bekende en gewilde frisse gevoel ervaren. Benamingen die onder deze slechte alcohol vallen zijn o - Zelf natuurlijke verzorgingsproducten maken zonder gifstoffen.

Biologische Cosmetica In Opmars En Dat Is Niet Zonder Gevaar

Dit betekent, dat het product voor het grootste deel uit alcohol bestaat, wat zeker bij een kwetsbare en gevoelige huid veel schade aan kan richten. Staan één van de boven genoemde SD-alcoholen onderaan in een lijst, dan wordt het voornamelijk toegepast om te mengen, en hoef je je niet zo heel erg veel zorgen te maken. Ingredienten in cosmetische producten. Je kunt dit nog het beste vergelijken met GLASSEX. Dat spul bestaat voor het grootste deel uit alcohol. Als je het opspuit verdampt dit direct en trekt het oppervlak kurkdroog zodat jij enkel nog wat droog kunt poetsen met een doek of velletje keukenpapier - 100% natuurlijke huidverzorging. Deze werking is zo’n beetje hetzelfde op je huid.

Wat Zijn De 10 Slechtste Dingen Voor Je Huid?

Fabels En Feiten Over HuidverzorgingParfum Giftige Stoffen In Cosmetica
Daarnaast lost het de natuurlijke vetten op in het oppervlakkige gedeelte van je huid. Dit zorgt ervoor, dat de natuurlijke barrière van je huid die er o. a voor zorgen dat er geen agressieve stoffen binnen kunnen dringen, kapot gaat. Alcohol wordt ook mede hierom vaak toegevoegd om zo alle stoffen in een créme of zalf of serum goed op te laten nemen door de huid. Allemaal triggers die de huid irriteren, uitdrogen en aantasten. SD-alcohol heeft nog een zeer vervelend staartje: SD-alcohol zorgt ervoor dat de voorlopers van vitamine A ( retinol ) niet verder worden omgezet tot vitamine A -zuur. Als je huid hier tekort aan komt, zet de veroudering bijvoorbeeld ook veel sneller in.

Een Lijst Van Giftige Chemicalien In Beauty Producten

Er bestaan gelukkig erg gezonde en onschuldige alternatieven op SD-alcoholen in verzorging-en-cosmeticaproducten. Sterker nog, dit zijn alternatieven die de huid juist verzorgen. Dit gaat om: Vet-alcohol is een onderdeel van natuurlijk vet of olie. Een voorbeeld: laurinezuur wordt verkregen door een destillatie uit kokosvet. Onder druk wordt waterstof aan het vetzuur toegevoegd. Alhoewel het chemisch gezien wel tot de alcoholgroep behoort is het niet te vergelijken met pure alcohol en zijn eigenschappen. Ook wel wolvet of lanoline genoemd. Het gaat om een complex mengsel van alcoholen en vetzuren dat vaak wordt toegepast in cosmetica , met name zalf en crémes en balsems.

Kokosolie Voor De Huid: Als Moisturizer, Lippenbalsem

Huidverzorging, Maar Pas OpBiologische Verzorgingsproducten Zonder Schadelijke Stoffen
Nadelen zijn er ook: het is ongeschikt voor veganisten en er zijn veel mensen, waaronder ikzelf, die allergische reacties vertonen. Al deze vettige alcoholsoorten zijn in staat veel vocht vast te houden. Ze houden de huid daarom zachter. Ze irriteren ook vrijwel nooit. Het zijn natuurlijke alternatieven op de gedenatureerde alcoholen die industrieel enorm veel worden gebruikt. Soms wordt er overigens gekozen voor oliën en wordt er helemaal geen alcohol gebruikt. Als je één van de volgende namen in een ingrediënten-lijst tegenkomt, zit je goed: : stel, je hebt een potje créme waarin onderaan de lijst aan ingrediënten een foute alcohol staat vermeld. Maak je daar niet al te bezorgd over.

Biologische Cosmetica In Opmars En Dat Is Niet Zonder Gevaar

In het geval van alcohol gaat het meestal om een spoor om bijvoorbeeld de ingrediënten goed met elkaar te vermengen. Dit tast de huid nauwelijks aan. De mate waarin alcohol aanwezig is, is bepaald door het INCI, wat staat voor de INTERNATIONALE NAAMGEVING VOOR COSMETISCHE INGREDIENTEN . Dit is echter knap lastig om te ontcijferen omdat de procenten vaak niet worden vermeld. Zoals je hebt kunnen lezen, ben ik voor vrij veel stoffen die erg veel industrieel worden toegepast, gevoelig. Dit is nog maar het topje van de ijsberg, omdat er ontzettend veel synthetische en chemische stoffen zijn. Dit maakt het juist zo ontzettend lastig, om uit te vissen waar jij nu nét zo vervelend op reageert.

More from Gezondheid meten

Navigation

Home

Latest Posts

Beste Magnesium Poeder

Published May 13, 21
6 min read

Een Omega-3 Visolie

Published May 09, 21
6 min read

Pcr-test Nodig Voor Reizigers; Waar Te Halen?

Published May 07, 21
7 min read